رابطه کدو حلوایی و سرطان
بتاکاروتنهای موجود در کدو حلوایی نقش پیشگیری کننده بسزایی در بیماریهای سرطانی دارند.
از آنجایی که کدو حلوایی در گروه سبزیجات قرار میگیرد، خواص کلی سبزیجات را دارا است و هر 100 گرم آن 37 کیلوکالری انرژی دارد که در میان سبزیجات جزو پرانرژیها دستهبندی میشود.
این سبزی همچنین دارای 9 درصد از کربوهیدراتها بوده و نوع کربوهیدرات آن از نوع پیچیده است بدین معنا که برخلاف قندهای ساده منجر به افزایش ناگهانی قند خون نمیشود بنابراین مصرف آن برای افراد دیابتی مشکلی ایجاد نخواهد کرد.
مقدار پروتئین کدو حلوایی بسیار ناچیز است. همچنین فیبر خام در آن 1.4 در صد گرم بوده که میتواند به حرکات دستگاه گوارش کمک شایانی کند.
این سبزی همچنین حاوی پیشسازی ویتامین آ از نوع بتاکاروتن به میزان 406 واحد است؛ بتاکاروتنها یکی از قویترین آنتیاکسیدانها هستند که در پیشگیری از بیماریهای سرطانی نقش پیشگیری کننده بسزایی دارند.
همچنین ویتامین C موجود در این سبزی به میزان 12 میلیگرم در هر صد گرم است که این ویتامین نیز همانند بتاکاروتن خواص آنتیاکسیدانی مؤثری داشته و در پیشگیری از رادیکالهای آزاد نقش دارد.
اسیدهای آمینه شاخهدار (لوسین، والین، ایزولوسین) در کدو حلوایی در حد متوسط وجود دارد که میتواند برای رشد کودکان مفید باشد.