شیراز تک تا

اطلاعات عمومی

شیراز تک تا

اطلاعات عمومی

زنجبیل و ترب‌کوهی خاصیت ضد سرماخوردگی دارند

زنجبیل و ترب‌کوهی خاصیتی دارویی دارند و می‌توان از آنها بر ضد سرماخوردگی و آبریزش بینی استفاده کرد. موادی که طعم تند زنجبیل از آنها است، خاصیت ضد گلودرد دارند. این مواد توان بدن در مقابله با بیماری‌ها را افزایش می‌دهند.
مجله‌ی آلمانی «داروخانه‌های جدید»، در گزارشی که در شماره اخیر خود (اول فوریه) به چاپ رسانده، از خاصیت زنجبیل و ترب‌کوهی برای مبارزه با سرماخوردگی نوشته است. از این رو به کسانی که سرما خورده‌اند یا آبریزش بینی دارند، توصیه می‌شود که روزانه چای زنجبیل بنوشند. طرز تهیه‌ی چای زنجبیل برای تهیه‌ی این نوع چای باید ریشه‌ی زنجبیل تازه را پوست کند و سپس آن را به قطعات ریز برش داد. آب را جوش آورد و قطعه‌های زنجبیل را به آن افزود و چند دقیقه گذاشت تا دم بکشد. برای یک فنجان چای یک قاشق چای‌خوری زنجبیل ریز شده اضافه می‌کنند. برخی نیز به جای خرد کردن زنجبیل آنرا رنده می‌کنند. می‌توان چای را با عسل شیرین کرد. به این ترتیب که پس از افزودن قطعه‌های زنجبیل مقداری عسل نیز به آب افزود. نکته‌ای که باید در هنگام خرید زنجبیل دقت کرد، سفت بودن آن است. می‌توان زنجبیل را با دست گرفت و امتحان کرد که آیا به اندازه‌ی کافی سفت است یا نه. ترب کوهی ترب کوهی که در ایران به ترب سمنانی معروف است، از نوع سفید و شکل ‌آن دراز است. این ترب به دلیل اینکه حاوی انواع مؤثر روغن‌ خردل است، ضد‌ باکتری‌ها، قارچ‌‌ها و ویروس‌هایی عمل می‌کند که عفونت‌ راه‌های تنفسی و مجاری ادراری را موجب می‌شوند. طرز مصرف یک ترب‌کوهی به اندازه‌ی تقریبا سه سانتی‌متر را شسته، پوست کنده و رنده می‌کنیم. ترب کوهی بسیار تند است و کندن پوست و خرد کردن آن باعث اشک‌ریزش چشم می‌شود. ترب رنده شده را داخل یک لیوان یا ظرف دردار می‌ریزیم و بقیه‌ی لیوان را با عسل پر کرده و در آن را سفت می‌بندیم و می‌گذاریم یک ساعت بماند. این مخلوط را باید دو بار در روز، یک بار صبح و یک بار عصر،‌ به مدت دو روز مصرف کرد. در آلمان داروهای حاوی ترب‌کوهی را می‌توان از داروخانه‌ها تهیه کرد. این داروها بر ضد عفونت مسری مجاری تنفسی و ادراری تجویز می‌شوند.

نمک عامل همه سرطان‌هاست

نمک عامل همه سرطان‌هاست

غذاهای شور و نمکین، موجی از بیماری‌های غیرواگیردار را در نسل‌های آینده به همراه خواهد داشت که قابل پیشگیری است.
به گزارش سلامتیران، دکتر اسماعیل اکبری،‌ رییس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم‌پزشکی شهید بهشتی گفت: «نمک مهم‌ترین عامل برای ابتلا به انواع سرطان است. به این دلیل که نمک در بدن انسان 2 نوع تاثیر می‌گذارد. یکی تاثیر کوتاه‌مدت است که در زمان مصرف نمک تاثیر سویی دارد و دوم در درازمدت روی ژن‌های فرد تاثیر می‌گذارد و آنها را تغییر می‌دهد و زمینه ابتلا به سرطان را در فرد افزایش می‌دهد
وی با بیان اینکه سرانه مصرف نمک در کشور ما 3 برابر استاندارد جهانی است، تاکید کرد: «اگر نمک‌پاش‌ها را از سر سفره‌ها برداریم باز هم مصرف نمک بالاست و حداقل 2 برابر استانداردهای جهانی خواهد بود
دکتر اسماعیل اکبری با اشاره به اینکه هیچ رستورانی وجود ندارد که میزان نمک مصرفی آن استاندارد باشد، توصیه کرد: «حتی‌الامکان از مصرف غذاهای آماده مثل فست‌فودها خودداری کنید
وی ادامه داد: «با توجه به آنکه ذایقه مردم به غذاهای شور و نمکین عادت کرده است، بنابراین تغییر ذایقه بسیار سخت است و صدا و سیما در این موضوع بسیار مقصر است
دکتر اسماعیل اکبری با اشاره به تبلیغ موادغذایی شور و نمکین توسط صداوسیما تصریح کرد: «بسیاری از این تبلیغات مردم را گمراه می‌کند و آنها تصور می‌کنند، نوع خاصی از پفک‌ها مضر نخواهند بود، در حالی که همه انواع موادغذایی و تنقلات شور سلامتی را تهدید می‌کند
دکتر اسماعیل اکبری در پایان توصیه کرد: «نمک‌پاش‌ها را از سر سفره خود بردارید و سعی کنید ذایقه کودکان خود را از کودکی با نخوردن نمک عادت دهید. علاوه بر آن حتی‌المقدور از مصرف فست‌فودها خودداری کنید و اگر تمایلی به خوردن آنها دارید، 3 تا 4 ماه یک بار فست‌فود بخورید.

دو فنجان چای به اندازه پنج وعده سبزی، حاوی آنتی اکسیدان است

دو فنجان چای به اندازه پنج وعده سبزی، حاوی آنتی اکسیدان است

پزشکان دانشگاه غرب استرالیا در یک بازبینی جدید یادآور شدند که نوشیدن منظم چای سیاه یا چای سبز می‌تواند 11 درصد خطر حمله قلبی و بیماری‌های قلبی را کاهش دهد.سلامت نیوز: مصرف روزانه سه فنجان چای راهکاری موثر برای جلوگیری از حمله قلبی و سکته مغزی است.به گزارش ایسنا، پزشکان دانشگاه غرب استرالیا در یک بازبینی جدید یادآور شدند که نوشیدن منظم چای سیاه یا چای سبز می‌تواند 11 درصد خطر حمله قلبی و بیماری‌های قلبی را کاهش دهد.چای از تشکیل لخته‌های خونی در سرخرگ‌های اصلی جلوگیری می‌کند. پلاک‌ها در واقع ترکیبی از چربی خطرناک و کلسترول هستند.به گزارش روزنامه‌ تلگراف، متخصصان تغذیه معتقدند که به لحاظ تحویل آنتی اکسیدان‌ها، دو فنجان چای معادل پنج نوبت مصرف سبزیجات یا دو عدد سیب حاوی آنتی اکسیدان‌ها است. مزایای چای به طور چشمگیری به خاطر محتوای فلاوونوئید آن است.فلاوونوئیدها در واقع محتویات آنتی اکسیدانی هستند که با بیماری‌های قلبی ـ عروقی تعامل دارند. هر یک فنجان چای بین 150 تا 200 میلی‌گرم فلاوونوئید دارد. علاوه بر این‌ها میزان فلاوونوئید موجود در چای سیاه درست به همان اندازه چای سبز است.